Direktlänk till inlägg 31 oktober 2012
De här kakorna är en av mina favoriter. Jag brukar egentligen göra dem utan kaffe och kakorna brukar då bli lite tunnare och segare. Dessa blev lite tjockare och porösare men de var ändå goda!
Kaffe & Kola kakor
(ca 40 st)
Ingredienser
200 g margarin
1 dl socker
3/4 dl ljus sirap
2 msk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
1/2 dl bryggt kaffe
ca 7 dl vetemjöl
Sätt ugnen på 175 grader
Vispa margarin, socker och sirap poröst med elvisp.
Rör i vaniljsocker, bakpulver, och vetemjölet i smeten. Tillsätt inte allt vetemjöl utan prova dig fram. Degen ska ej vara för fast men inte klibba vid beröring.
Lägg degen på mjölat bakbord och dela degen i 4 delar.
Rulla ut dem till 4 längder och lägg två på varje bakpappersklädd plåt.
Platta till dem med fingrarna.
Grädda mitt i ugnen i ca 15-20 minuter tills de blivit gyllene.
Ta ut dem och skär i sneda bitar.
Ställ eventuellt in dem på eftervärme (när du stängt av ugnen och har luckan öppen) för att torka lite så de blir lite knapriga.
Ryggbiff gryta med curry & äpple Denna gryta blir väldigt mustig och med en god smak från äpplet och en touch av curryn. Kommer dock inte ihåg exakta mått på vissa ingredienser eftersom jag smakade mig fram för att få den rätta balansen. Ingr...
Grova Kardemummascones Här kommer ett recept som går snabbt att svänga ihop och på ett kick har du fixat den perfekta söndagsfrukosten! Bröden får en god smak av kardemumman och man märker inte ens att de är bara gjorda på grövre mjölsorter! Ma...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
4 |
5 |
6 |
7 |
|||
8 |
9 |
10 |
11 |
12 |
13 |
14 |
|||
15 |
16 |
17 |
18 |
19 |
20 |
21 |
|||
22 | 23 |
24 |
25 |
26 |
27 |
28 |
|||
29 |
30 |
31 | |||||||
|