Direktlänk till inlägg 27 oktober 2013
Här kommer ett uppgraderat recept på den italienska smörgåstårtan. Detta recept är en aning smalare och nyttigare men exakt lika god. Du kan självklart byta ut lightvarorna mot varor med högre fetthalt!
Italiensk smörgåstårta 2,0
Ingredienser:
1 pkt hönökakor (använder endast 3 halvmånar)
ruccolasallat
lufttorkad skinka & salami
1 sharonfrukt
pumpakärnor (ej med på bild)
Fyllning 1 + spackling
nästan 1 kruka basilika
150 g 10 % fetaost
ca 4 dl lättkvarg
1 dl lätt creme fraiche
2 msk lätt majonäs
salt & peppar
Fyllning 2
3 dl mini keso
1 dl lättkvarg
1-2 msk lätt majonäs
1,5 dl soltorkade tomater
0,5 tsk paprika pulver
1 krm cayennepeppar
salt
Fyllning 1.
Riv basilikan och dela fetaosten i mindre bitar och lägg samtliga ingredienser till fyllningen i en skål. Mixa fyllningen med en mixerstav till en slät kräm. Smaka av med salt och peppar.
Fyllning 2.
Hacka de soltorkade tomaterna i mindre bitar och blanda ihop med resterande ingredienser. smak av med paprika, cayenne och salt.
Montering:
Lägg första hönökaksbotten på en bricka och bred över 1/3 av fyllning 1. Lägg ytterligare ett bröd och bred över fyllning 2 i önskad mängd. (för mig blev det lite över). Placera sista brödet överst och spackla hela tårtan med basilika creme´n. (Låt ev .tårtan stå i kylen 3-4 timmar)
Dekorera valfritt. Jag placerade ruccola sallat på sidorna plus strödde lite över. Gjorde sedan rosor av lufttorkad skinka och vek salami och placerade på tårtan. Skärde även tunna skivor av en sharon som jag dekorerade med. Avslutade med att klicka ut lite av fyllningen över tårtan och spred över pumpakärnor.
Ryggbiff gryta med curry & äpple Denna gryta blir väldigt mustig och med en god smak från äpplet och en touch av curryn. Kommer dock inte ihåg exakta mått på vissa ingredienser eftersom jag smakade mig fram för att få den rätta balansen. Ingr...
Grova Kardemummascones Här kommer ett recept som går snabbt att svänga ihop och på ett kick har du fixat den perfekta söndagsfrukosten! Bröden får en god smak av kardemumman och man märker inte ens att de är bara gjorda på grövre mjölsorter! Ma...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
4 |
5 |
6 |
||||
7 |
8 |
9 |
10 |
11 |
12 |
13 |
|||
14 |
15 |
16 |
17 |
18 |
19 |
20 |
|||
21 |
22 |
23 |
24 |
25 |
26 |
27 | |||
28 |
29 |
30 |
31 |
||||||
|