Direktlänk till inlägg 2 november 2012

CookieDough & Candy Brownies

Av sweetdreams-recipes - 2 november 2012 17:15

Dessa brownies bakade jag till jobbet och de blev väl mottagna! Receptet kommer från heavenly cupcakes men jag har bytt ut lite saker här å där! En viktig sak som jag la märke till är att mashmallowsbitarna inte får vara för stora och de måste tryckas ner i cookiedoughen annars flyter de upp å de blir inte så bra!. De blev dock väldigt goda och väldigt kladdiga i mitten och lite mer fudgelika längs kanten. Ursäkar mig för att jag inte är en så bra fotograf!!!

OBS!! Tryck ner mashmallowsen mer!!


   

CookieDough & Candy Brownies

(ca 16 st)


Ingredienser


CookieDough


50 g smör

2 dl strösocker

1 ägg

1 msk vaniljsocker

1 3/4 dl vetemjöl

1/2 tsk bakpulver

1/2 tsk salt

100 g hackad mörk choklad


40 g mashmallows

10 center

10 dumle

1 1/2 dl valfria nötter


Brownie


100 smör

200 g hackad mörk choklad

3 1/2 dl strösocker

4 ägg

2 tsk vaniljsocker

1 3/4 dl vetemjöl

1/2 tsk salt


Sätt ugnen på 175 grader.


Börja med cookiedoughen och vispa smöret mjukt och luftigt.


Tillsätt sedan strösockret och vaniljsockret och vispa tills det blir en luftig kräm.


Vispa i ägget ordentligt.


Blanda ner mjöl,salt och bakpulver och vänd sist ner den hackade chokladen.


Smörj en form ca 20 *20 cm med smör och lägg sedan ner ett bakplåtspapper och smörj sedan dess insida.


Tryck ut degen i formen, det går lättast med baksidan av en mjölad sked.


Klipp mashmallowsen i mindre bitar om de inte är mini mashmallows och fördela dem över degen och tryck ner dem ganska rejält.


Dela dumlekolorna på mitten och fördela dem, centerchokladen  och nötterna över degen och tryck ner dem lite också


Smält sedan smöret till brownismeten och lägg sedan i denhackade chokladen och låt det smälta.


Ta av från plattan och rör ner sockret så att det löser sig lite.


Tillsätt sedan äggen ett och ett och rör om ordentligt.


Sikta ner vetemjöl, salt och och vaniljsocker och rör ihop det precis med en slickepott.


Häll smeten ovanpå degen och godiset och grädda i ca 40 minuter.


Låt svalna helt och ställ sedan in den i kylen innan du skär i bitar, gärna tills nästa dag då den är väldigt rinnig annars!!!


Servera gärna med vispad grädde eller glass!



 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av sweetdreams-recipes - 27 oktober 2013 11:28

Vitchoklad - & citronmoussefylld tårta täckt med marshmallowsfondant Denna tårta består av en vanlig ljus vaniljtårtbotten delad i 3 delar, citronmousse + lemoncurd & vitchokladmousse. Tårtan är sedan spacklad med marängsmörkräm och täckt med MMF (...

Av sweetdreams-recipes - 27 oktober 2013 11:13

Ryggbiff gryta med curry & äpple Denna gryta blir väldigt mustig och med en god smak från äpplet och en touch av curryn. Kommer dock inte ihåg exakta mått på vissa ingredienser eftersom jag smakade mig fram för att få den rätta balansen.   Ingr...

Av sweetdreams-recipes - 27 oktober 2013 10:39


Här kommer ett uppgraderat recept på den italienska smörgåstårtan. Detta recept är en aning smalare och nyttigare men exakt lika god. Du kan självklart byta ut lightvarorna mot varor med högre fetthalt!     Italiensk smörgåstårta 2,0   In...

Av sweetdreams-recipes - 27 oktober 2013 10:24

Grova Kardemummascones   Här kommer ett recept som går snabbt att svänga ihop och på ett kick har du fixat den perfekta söndagsfrukosten! Bröden får en god smak av kardemumman och man märker inte ens att de är bara gjorda på grövre mjölsorter! Ma...

Av sweetdreams-recipes - 24 januari 2013 13:53


Passionsfruktsfudge receptet kommer från Louise`s spis   Ingredienser:     150 g vispgrädde   450 g strösocker   150 g smör   ca 20 g vit sirap 100 g vit choklad   2 tsk vaniljsocker   skal från ½ citron   3-4 ...

Ovido - Quiz & Flashcards