Direktlänk till inlägg 27 oktober 2013
Ryggbiff gryta med curry & äpple
Denna gryta blir väldigt mustig och med en god smak från äpplet och en touch av curryn. Kommer dock inte ihåg exakta mått på vissa ingredienser eftersom jag smakade mig fram för att få den rätta balansen.
Ingredienser:
1 äpple
ca 600 g ryggbiff
1 stor lök
2 vitlöksklyftor
0,5-1 dl honung
1.5 dl lätt cremefraiche
1 köttbuljongtärning
vatten
mjölk
balsamvinäger
äppelcidervinäger
curry
smör
salt
banan
ananans
Skiva köttet i 0,5 cm tjocka skivor och banka ev. ut dem lite lätt. hetta upp en stekpanna och ge köttbitarna en yta och ta sedan upp dem igen. (Jag gjorde köttet i två omgångar) Hacka under tiden löken, vitlöken och äpplet grovt och lägg löken plus vitlöken i dem i stekpannan. salta lite och låt det steka på svag värme tills löken börjar bli mjuk. Tillsätt då det hackde äpplet och stek lite till. När det börjar få färg tillsätt honung, balsamvinäger och äppelcidervinäger plus curry. Börja med ungefär 1-2 tsk curry. Låt karamellisera i ca 5 minuter innan köttet och en smulad buljongtärning tillsätts. Rör om och häll sedan över vatten så att det nästan täcker köttet. Låt puttra i ca 10 minuter, eller tills köttet börjar bli mört. Tillsätt sedan cremefraichen och lite mjölk. balansera upp smakerna med mer curry, vinäger och salt
Servera med ris, bulgur eller couscous plus ananas & banan i bitar
Grova Kardemummascones Här kommer ett recept som går snabbt att svänga ihop och på ett kick har du fixat den perfekta söndagsfrukosten! Bröden får en god smak av kardemumman och man märker inte ens att de är bara gjorda på grövre mjölsorter! Ma...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
4 |
5 |
6 |
||||
7 |
8 |
9 |
10 |
11 |
12 |
13 |
|||
14 |
15 |
16 |
17 |
18 |
19 |
20 |
|||
21 |
22 |
23 |
24 |
25 |
26 |
27 | |||
28 |
29 |
30 |
31 |
||||||
|