Direktlänk till inlägg 2 november 2012
Idag bjöd jag på trerätters och den blev åtminstonde inte helt misslyckad! Enligt mig var förätten godast vilket är väldigt konstigt då jag egentligen är mer för de söta! Kanske var de för att jag var så mätt redan innan som gjorde att jag tyckte så!! Här kommer i varje fall receptet. Pajerna blev jättegoda med en underbar smak av västerbottenosten. Den här varianten är inte bakad utan den stelnar i kylskåpet. Räkorna och creme fraichen var ett fräscht komplement! Det skulle varit västerbottenostflarn med också men jag har ju ett minne som en guldfisk så vad gör man?
Västerbottenpaj med Räkor & Creme Fraiche
(4 pers)
Ingredienser
Pajdeg
100 g smör
2.5 dl vetemjöl
1 msk vatten
1.5 tsk gurkmeja
0,5 tsk salt
Fyllning
1 dl lätt creme fraiche
100 g västerbottenost
300 g oskalade stora räkor
3/4 dl lätt creme fraiche
dill
sallat ex machesallat, ruccola
blanda mjöl,salt och gurkmeja i en bunke och tillsätt sedan smöret och finfördela det.
Tillsätt sedan vatten och arbeta snabbt ihop till en deg.
Vira in degen i plastfolie och låt den sedan vila i kylskåpet i ca 1 timme.
Sätt ugnen på 175 grader.
Smörj fyra portionspajformar och tryck sedan ut degen i dem.
Nagga noga hål i botten med en gaffel.
Grädda ca 15 minuter på mittenfalsen eller tills de känns helt torra.
Låt svalna helt.
Gör under tiden skalen svalnar, fyllningen.
Riv osten och blanda den med creme fraiche i en kastrull.
Smält samman detta under ständig omrörning på svag värme till det blir en slät smet.
Fördela smeten i pajskalen och låt dem stelna minst 2 timmar i kylen.
Skala räkorna innan servering och fördela lite sallad på tallrikar innan du lägger dit pajerna. Garnera med räkorna, quneller av creme fraiche (som du formar m.h.a två teskedar) och lite dill.
Ryggbiff gryta med curry & äpple Denna gryta blir väldigt mustig och med en god smak från äpplet och en touch av curryn. Kommer dock inte ihåg exakta mått på vissa ingredienser eftersom jag smakade mig fram för att få den rätta balansen. Ingr...
Grova Kardemummascones Här kommer ett recept som går snabbt att svänga ihop och på ett kick har du fixat den perfekta söndagsfrukosten! Bröden får en god smak av kardemumman och man märker inte ens att de är bara gjorda på grövre mjölsorter! Ma...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 |
4 |
||||||
5 |
6 |
7 |
8 |
9 |
10 |
11 |
|||
12 |
13 |
14 |
15 |
16 |
17 |
18 | |||
19 |
20 |
21 |
22 |
23 |
24 |
25 |
|||
26 |
27 |
28 |
29 |
30 |
|||||
|