Direktlänk till inlägg 24 januari 2013
Passionsfruktsfudge
receptet kommer från Louise`s spis
Ingredienser:
150 g vispgrädde
450 g strösocker
150 g smör
ca 20 g vit sirap
100 g vit choklad
2 tsk vaniljsocker
skal från ½ citron
3-4 passionsfrukter
gul karamellfärg
mörk choklad till garnering
Värm grädde och socker tills sockret lösts. Tillsätt smör och honung och värm blandningen tills den kokar. Rör emellan åt och koka på medelvärme tills den uppnår 120 grader eller tills den håller ett kulprov för en lite hårdare kula än en lös. Detta tar ca 5-10 minuter.
Ta av blandningen från plattan och tillsätt den vita chokladen. Rör runt så chokladen löses upp och tillsätt sedan vaniljsocker och karamellfärg till önskad nyans.
Vispa sedan fudgen tjock och krämig med en elvisp. Tillsätt citronskal samt passionsfrukt och fortsätt vispa så att smeten tjockar till sig lite igen.
Slå upp fudgen i en klädd liten långpanna, ca 20x30 cm. Låt svalna och ställ sedan i kylen att stelna minst fyra timmar.
Garnera eventuellt med lite smält mörk choklad och skär upp i bitar. Förvara i kylen.
Ryggbiff gryta med curry & äpple Denna gryta blir väldigt mustig och med en god smak från äpplet och en touch av curryn. Kommer dock inte ihåg exakta mått på vissa ingredienser eftersom jag smakade mig fram för att få den rätta balansen. Ingr...
Grova Kardemummascones Här kommer ett recept som går snabbt att svänga ihop och på ett kick har du fixat den perfekta söndagsfrukosten! Bröden får en god smak av kardemumman och man märker inte ens att de är bara gjorda på grövre mjölsorter! Ma...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
4 |
5 |
6 |
||||
7 |
8 |
9 |
10 |
11 |
12 |
13 |
|||
14 |
15 |
16 |
17 |
18 |
19 |
20 |
|||
21 |
22 |
23 |
24 | 25 |
26 |
27 |
|||
28 |
29 |
30 |
31 |
||||||
|