Direktlänk till inlägg 27 oktober 2013
Grova Kardemummascones
Här kommer ett recept som går snabbt att svänga ihop och på ett kick har du fixat den perfekta söndagsfrukosten! Bröden får en god smak av kardemumman och man märker inte ens att de är bara gjorda på grövre mjölsorter! Man kan alltså njuta utan dåligt samvete, en perfekt start på dagen helt enkelt!!
Ingredienser:
8 st
1 dl havregryn
1 dl grahamsmjöl
2-2 1/2 dl rågsikt
2 tsk bakpulver
2 tsk malen kardemumma
ca 25 g smör/margarin
2 msk creme fraiche
1 dl mjölk
1/5 dl filmjölk
sätt ugnen på 250 grader. Blanda havregryn, bakpulver, kardemumma, grahamsmjölet och 2 dl rågsikt. Tillsätt smöret och finfördela det lite i mjölet innan du tillsätter creme fraichen, filmjölken samt mjölken. Blanda ihop och tillsätt ev. mer mjöl om den är för kletig! Degen ska vara smidig och släppa från kanterna! Ta upp degen på bakbordet och knåda igenom den lite och dela den sedan i ca 8 bitar. rulla varje till en slöt bulle och platta sedaqn ut dem innan de läggs på bakpappersklädd plåt. grädda ca 10 minuter i mitten a ugnen tills de fått fin färg!
Servera med ex. smör, ost och lemon curd.
Ryggbiff gryta med curry & äpple Denna gryta blir väldigt mustig och med en god smak från äpplet och en touch av curryn. Kommer dock inte ihåg exakta mått på vissa ingredienser eftersom jag smakade mig fram för att få den rätta balansen. Ingr...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
4 |
5 |
6 |
||||
7 |
8 |
9 |
10 |
11 |
12 |
13 |
|||
14 |
15 |
16 |
17 |
18 |
19 |
20 |
|||
21 |
22 |
23 |
24 |
25 |
26 |
27 | |||
28 |
29 |
30 |
31 |
||||||
|