Direktlänk till inlägg 31 oktober 2012
Det har dröjt ett tag men nu kommer äntligen lite nya recept. Igår blev det en smörgåstårta med italienska smaker. Utgångsreceptet kommer från tastelines vegetariska smörgåstårta men jag fuskade lite och köpte färdiggjord pesto och la även till lite lufttorkad skinka och salami för lite mer italiensk feeling! Den fick helt klart godkänt men nästa gång kanske jag bara tar ett lager med pesto och ett med kesella och hackade soltorkade tomater och parmaskinka eller t.o.m mimosasallad istället då peston blev väldigt dominant. Jag ersatte även landgångsbröden med vanligt franskbröd som jag kantskärde.
Italiensk Smörgåstårta (6 pers)
Ingredienser
12 brödskivor (typ jättefranska)
1 burk pesto med soltorkad tomat
150 g fetaost
2 dl creme fraiche
1 kruka basilika
2 msk mjölk
4 skivor lufttorkad skinka
8 skivor italiensk salami
8 körsbärstomater
3/4 dl fetaosttärningar i olja
1 msk honung
smör
salt och peppar
Börja med och mixa creme fraiche, fetaost och basilika blad till fetaostkrämen. Spara några basilikablad till garnering.
Smaksätt den med salt och peppar och honung. (Smält den i micron i några sekunder om den är för fast)
Tillsätt eventuellt lite mjölk om krämen är för fast.
Kantskär brödskivorna och smöra dem sedan lite lätt så att smörgåstårtan inte blir saggig.
Lägg tre brödskivor och bred sedan en halv burk pesto över. (Så att det täcker)
Lägg ytterligare tre brödskivor och bred sedan över lite mindre än hälften av fetaostkrämen. Strimla även 2 skinkskivor och strö över.
Återigen tre brödskivor och sedan pesto så det täcker. ungefär resten av burken. Lämna ca en msk till garnering. (Ev så fyller du det här lagret med 1 dl kesella/creme fraiche blandat med hackade soltorkade tomater eller mimosasallad om du vill minska ner mänden pesto)
Lägg på de återstående tre brödskivorna och spackla sedan tårtan med återstoden av fetaostkrämen.
Sätt tandpetare ovanpå tårtan och sedan plastfolie över innan du ställer in den i kylskåpet. (Tandpetarna hindrar folien från att "limmas fast").
Låt tårtan stå i några timmar, gärna över natten. Min tårta stod dock bara 2-3 timmar men den var god ändå!
Innan servering garnerar du tårtan med klyftade tomater, rosor av skinka och salami fetaosttärningar och "droppar" lite pesto över allt. Avsluta med att fästa basilikabladen på sidorna.
Ryggbiff gryta med curry & äpple Denna gryta blir väldigt mustig och med en god smak från äpplet och en touch av curryn. Kommer dock inte ihåg exakta mått på vissa ingredienser eftersom jag smakade mig fram för att få den rätta balansen. Ingr...
Grova Kardemummascones Här kommer ett recept som går snabbt att svänga ihop och på ett kick har du fixat den perfekta söndagsfrukosten! Bröden får en god smak av kardemumman och man märker inte ens att de är bara gjorda på grövre mjölsorter! Ma...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
4 |
5 |
6 |
7 |
|||
8 |
9 |
10 |
11 |
12 |
13 |
14 |
|||
15 |
16 |
17 |
18 |
19 |
20 |
21 |
|||
22 | 23 |
24 |
25 |
26 |
27 |
28 |
|||
29 |
30 |
31 | |||||||
|