Direktlänk till inlägg 31 oktober 2012
Receptet kommer ursprungligen från arla bananbröd men eftersom jag bara hade en banan hemma fick den sällskap av ett päron också. Jag hade heller inte cashewnötter hemma så det fick bli lite mandlar och solrosfrö istället men man kan självklart använda de nötter man själv vill ha eller skippa dem helt.
Banan & Päronbröd
(1 bröd)
Ingredienser
1 mogen banan
1 moget päron
2 dl havregryn
4 dl vetemjöl
3/4dl solrosfrön
3/4 dl hacakde sötmandlar
2 tsk bikarbonat
1 tsk salt
150 g creme fraiche/kesella
1/2 dl honung
Sätt ugnen på 250 grader.
Skala och mosa bananen och päronet. (Det går lättast med en gaffel)
Blanda alla torra ingredienser i en bunke och rör sedan i fruktmoset, kesellan/creme fraichen och honungen. (Smält den några sekunder i micron om den är fast).
Smörj en avlång brödform ca 1 1/2 L och häll i degen.
Strö eventuellt över lite solrosfrö och grädda det sedan i nedre delen av ugnen i ca 1 timme. (Täck eventuellt över brödet med aluminiumfolie i slutet av gräddningstiden om brödet fått för mycket färg).
Ta ur brödet ur formen direkt när du tagit ut det från ugnen och låt det sedan svalna på galler.
Ryggbiff gryta med curry & äpple Denna gryta blir väldigt mustig och med en god smak från äpplet och en touch av curryn. Kommer dock inte ihåg exakta mått på vissa ingredienser eftersom jag smakade mig fram för att få den rätta balansen. Ingr...
Grova Kardemummascones Här kommer ett recept som går snabbt att svänga ihop och på ett kick har du fixat den perfekta söndagsfrukosten! Bröden får en god smak av kardemumman och man märker inte ens att de är bara gjorda på grövre mjölsorter! Ma...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
4 |
5 |
6 |
7 |
|||
8 |
9 |
10 |
11 |
12 |
13 |
14 |
|||
15 |
16 |
17 |
18 |
19 |
20 |
21 |
|||
22 | 23 |
24 |
25 |
26 |
27 |
28 |
|||
29 |
30 |
31 | |||||||
|