Direktlänk till inlägg 1 november 2012
Ikväll blir det egenfixad kebab och receptet kommer från tasteline. Egentligen kanske man kan tycka att det är lite för ambitiöst och jobbigt att laga egen kebab när varenda snabbkök har det men det finns många positiva saker med det. En av sakerna är att man kan förberedda det och sen sköter det sig självt i ugnen. Du kan även göra det dagen innan och sedan bara steka till det inför servering. Dessutom har du koll på att det som din kebab består av är kött. Något man ibland kan fråga sig om man fått tag på någon dålig snabbköks variant drypande av fett. Så här kommer ett recept på den perfekta fredagsmys maten!
Hemgjord Kebab
Ingredienser
1 kg köttfärs (jag använde älgfärs)
4 finhackade vitlöksklyftor
1 ägg
1 msk grovmalen svartpeppar
3 tsk salt
2 msk lökpulver
Sät ugnen på 100 grader.
Blanda alla ingredienser till kebaben i en bunke ordentligt så att kryddorna fördelas jämnt.
Forma köttfärsen till en ca 20 cm lång "stubbe" utan håligheter och rulla in den i minst två lager med aluminiumfolie.
Låt ändarna vara öppna så att vätsak och fett kan rinna ut. (Jag klippte ett jack på undersidan av foliens kanter för fettet och vätskan rann mycket lättare ut då).
Placera rullen på ugnsgallret med en plåt under så att vätskan kan samlas upp.
Låt rullen bakas i ugnen ca 3,5 timme.
Stäng av ugnen men låt rullen ligga kvar och svalna en halvtimme inna du tar ut den och låter den svalna helt fortfarande inpackad!!
När den svalnat helt kan du karva remsor med en vass kniv eller så lägger du den i kylen över natten innan du gör detta om du inte ska servera den förrän nästa dag. (Går bra att frysa).
Vid servering så steker du till remsorna i lite smör och serverar sedan med dina favorit tillbehör exempelvis tortillabröd, salsa, gräddfil och isbergsallat.
Ryggbiff gryta med curry & äpple Denna gryta blir väldigt mustig och med en god smak från äpplet och en touch av curryn. Kommer dock inte ihåg exakta mått på vissa ingredienser eftersom jag smakade mig fram för att få den rätta balansen. Ingr...
Grova Kardemummascones Här kommer ett recept som går snabbt att svänga ihop och på ett kick har du fixat den perfekta söndagsfrukosten! Bröden får en god smak av kardemumman och man märker inte ens att de är bara gjorda på grövre mjölsorter! Ma...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 |
4 |
||||||
5 |
6 |
7 |
8 |
9 |
10 |
11 |
|||
12 |
13 |
14 |
15 |
16 |
17 |
18 | |||
19 |
20 |
21 |
22 |
23 |
24 |
25 |
|||
26 |
27 |
28 |
29 |
30 |
|||||
|